Hagyma Vetése

  A hagyma
termesztése otthon is könnyen megvalósítható, és nagyon hasznos zöldség a
konyhában. A hagyma vetése egy egyszerű folyamat, amelyet bárki elvégezhet.
Először is válasszunk ki egy napos, jól lecsapolódó területet a kertben vagy
akár egy nagyobb virágcserépbe az erkélyen. Fontos, hogy a talaj tápanyagban
gazdag legyen, és jó vízelvezető képességgel rendelkezzen. A hagymát szokás
hagymaszemekből ültetni. Ezeket ősszel vagy tavasszal lehet beszerezni, és
később tavasszal lehet elültetni őket. Minden szemet olyan mélységbe
helyezzük el a földbe, hogy kb. 2-3 cm föld borítja őket. A szemek között
hagyjunk legalább 10-15 cm távolságot egymástól. Fontos, hogy rendszeresen
locsoljuk a hagymát, de ne öntözzük túl, mert könnyen rothadásnak
indulhatnak. Továbbá érdemes gyommentesíteni a hagyma környékét is. A hagyma
általában nyár elején kezd érni, amikor a levelek megszáradnak és ledőlnek.
Ekkor már le is lehet szedni őket a talajból. A frissen szedett hagymát
érdemes egy sötét, szellős helyen megszárítani, majd pedig jól szellőző
helyen tárolni. Így akár hetekig vagy akár hónapokig is eltartható.
Összességében tehát a hagyma vetése egy egyszerű és közkedvelt tevékenység a
kertben vagy otthoni kiskertben. A friss és ízletes hagyma nagyszerű
kiegészítése lehet bármely ételnek, és saját termesztésből még nagyobb öröm
belehasználni az étkeinkbe.