A hagymás babsaláta egy könnyű és
egészséges étel, amely ideális választás lehet egy meleg nyári napra. A
saláta alapját a fekete vagy vörös bab adja, amely kiváló forrása fehérjének
és rostnak. A hagyma pedig pikáns ízt és frissességet ad a salátának. A
hagymás babsaláta elkészítése egyszerű és gyors. Először is mossuk meg
alaposan a babot, majd főzzük puhára sós vízben. Közben vágjunk fel egy nagy
fej hagymát vékony karikákra, majd pirítsuk meg olajban aranybarnára. Miután
elkészült a bab és a hagyma, keverjük össze egy tálban őket, majd adjunk
hozzá apróra vágott petrezselymet és friss citromlevet. Ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, majd keverjük jól össze az összetevőket. A hagymás babsaláta
tökéletes köret lehet grillezett húsokhoz vagy akár önmagában is
fogyaszthatjuk egy könnyű vacsora részeként. Friss, egészséges és finom –
ezekkel a jelzőkkel lehet legjobban jellemezni ezt az ételt. Érdemes
kipróbálni!