A
hagymás uborkasaláta egy friss és könnyű téli étel, amely tökéletes kísérője
lehet bármilyen hideg húsos fogásnak. A saláta elkészítése egyszerű, és csak
néhány alapanyagot igényel. Az első lépés az uborka és a hagyma felvágása. Az
uborkát vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk, a hagymát pedig lehetőleg
nagyon vékonyan karikázzuk fel. Ha szeretnénk, akár egy kisebb mennyiségű
zöldpaprikát is hozzáadhatunk az ízek fokozása érdekében. A következő lépés a
dresszing elkészítése. Ehhez keverjünk össze olívaolajat, ecetet, sót, borsot
és esetleg egy kevés cukrot egy tálban. Adjunk hozzá néhány gerezd zúzott
fokhagymát is a dresszinghez, hogy még pikánsabb legyen az íze. Miután
elkészült a dresszing, öntsük rá az uborkára és a hagymára, majd jól keverjük
össze az egészet. Fontos, hogy legalább fél órára hűtőbe tegyük a salátát
pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek. A hagymás uborkasaláta így friss és
ropogós lesz, tökéletes kiegészítője lehet bármilyen télies ételnek.
Próbáljuk ki ezt az egyszerű receptet otthon is, garantáltan elnyeri majd
mindenki tetszését!
