Házi Ketchup Télire

  Azt hiszem,
mindannyian egyetértünk abban, hogy a házi ketchup sokkal finomabb, mint a
bolti verzió. És miért ne készítenénk télire is, hogy az egész szezonban
élvezhessük az ízét? Először is összegyűjtjük az alapanyagokat: paradicsomot,
hagymát, fokhagymát, ecetet, cukrot, sót és fűszereket (pl. borsot,
szegfűszeget, fahéjat). A következő lépésben megpucoljuk és felaprítjuk a
paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát. Ezután egy nagy lábasba tesszük
őket, hozzáadjuk az ecetet, cukrot, sót és fűszereket. Az egészet lassú tűzön
felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen
szétfő. Ekkor áttörjük egy szitán vagy turmixgépben pépesítjük. Végül
visszatesszük az így elkészült ketchupot a lábasba, és tovább főzzük addig,
amíg besűrűsödik. Ezután üvegekbe töltjük és lezárjuk őket. Íme, pár egyszerű
lépésben elkészült a házi ketchup télire! Finomabb lesz bármelyik boltival
szemben, ráadásul tudod pontosan milyen összetevők vannak benne. Jó étvágyat!