A
házi paradicsomlé készítése nem csak egyszerű, de nagyon finom és egészséges
is. A friss paradicsomokból készült paradicsomlé tele van vitaminokkal és
antioxidánsokkal, így kitűnő választás lehet az egészséges étrend részeként.
Először is, válasszunk ki jó minőségű, érett paradicsomokat a levesünk
elkészítéséhez. Fontos, hogy friss és érett paradicsomokat válasszunk, mivel
ezekből lesz igazán ízletes a végeredmény. Mossuk meg alaposan a
paradicsomokat, majd vágjuk apró darabokra őket. Ezt követően egy lábasba
tegyük bele a paradicsomokat és adjunk hozzá egy kevés vizet is. Fűszerezzük
ízlés szerint sóval, borssal, valamint friss fűszernövényekkel, például
bazsalikommal vagy oregánóval. Főzzük lassú tűzön körülbelül 20-30 percig,
amíg a paradicsomok teljesen össze nem főnek és ízletes sűrű lé válik
belőlük. Ha szükséges, passzírozzuk át a pépet egy szitán vagy turmixgépen.
Ha elkészült a paradicsomlé, tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.
Díszíthetjük friss fűszernövényekkel vagy akár egy kevés tejszínnel is. A
házi paradicsomlé így egyszerűen elkészíthető otthon is, és garantáltan
sokkal finomabb lesz, mint a boltban kapható változatok. Ráadásul tudjuk
pontosan miből készült, így biztosak lehetünk abban is, hogy nincsenek benne
semmiféle adalékanyagok vagy tartósítószerek. Érdemes tehát kihasználni a
friss paradicsomszezonban és készíteni egy adag finom házi paradicsomlevet!
