A
házi paradicsomlé egy nagyszerű és egészséges alternatíva a bolti
változatokhoz képest. Nemcsak finom, de tele van vitaminokkal és ásványi
anyagokkal is, amelyek jótékony hatással vannak az egészségünkre. Elkészítése
rendkívül egyszerű, és csak néhány alapvető hozzávalóra van szükségünk hozzá.
Első lépésként meg kell mosnunk a paradicsomokat, majd fel kell vágni őket
kisebb darabokra. Ezt követően egy fazékba tesszük a paradicsomokat, és
hozzáadjuk a többi zöldséget és fűszert, amit szeretnénk (pl. hagyma,
fokhagyma, bazsalikom). Ezt követően hagyjuk lassú tűzön főni az összetevőket
legalább egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek. Amikor minden
összetevő teljesen megfőtt és összeesett, vegyük le a tűzről, és pépesítsük
össze botmixerrel vagy turmixgéppel. Végül szűrjük át a pépet egy szitán vagy
szűrőn, hogy eltávolítsuk a magokat és bármilyen durva részecskét. Üvegekbe
töltve tároljuk a házi paradicsomlevet a hűtőszekrényben, így akár hetekig is
eltarthat. A házi paradicsomlé sokféleképpen felhasználható: levesekhez,
szószokhoz vagy akár magában is fogyaszthatjuk. Próbáljuk ki ezt az egyszerű
receptet otthon, és élvezzük az egészséges és finom ízeket!
