A kaki szilva
sokak által kedvelt őszi gyümölcs, melynek számos fajtája közül választhatunk
a piacon. Ezek a különböző fajták eltérő ízűek, textúrájúak és érési időben
is változnak. A leggyakoribb kaki szilva fajták közé tartozik a Fuyu és a
Hachiya. Az első lépés, ha szeretnénk megismerkedni a kaki szilva fajtákkal,
hogy érdemes megkülönböztetni a két legismertebb típust. A Fuyu kaki szilva
ovális alakú és laposabb, mint a Hachiya, valamint éretten is kemény marad.
Ezzel szemben a Hachiya fajta tölcsér alakú és éretten puha, például
pürésítve is fogyasztható. Ha úgy döntünk, hogy kipróbálunk egy új kaki
szilva fajtát, érdemes figyelembe venni az ízét és textúráját. Például ha
inkább édeskés gyümölcsre vágyunk, akkor a Fuyu lehet a jó választás
számunkra. Ha viszont inkább egy puha, krémes textúrájú gyümölcsre vágyunk,
akkor inkább érdemes a Hachiya-t választani. Fontos megjegyezni, hogy mindkét
fajta nagyon egészséges és tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.
Emellett a kaki szilva fogyasztása segíthet az emésztési problémák
enyhítésében is. Összességében tehát a kaki szilva fajták között rengeteg
lehetőségünk van választani az ízlésünknek megfelelően. Érdemes kipróbálni
mindegyiket, hogy megtaláljuk az igazi kedvencünket!