Az őszi szezon
egyik legkedveltebb ételének tartják a kaposztával töltött paprikát. Ez a
hagyományos magyar étel igazi téli csemege, amely melegíti testünket és
lelkünket a hideg napokon. A recept egyszerű, de mégis nagyon ízletes és
laktató. Először is, válasszunk ki egészséges és friss paprikákat a
töltéshez. Fontos, hogy a paprikák nagyobbak legyenek, hogy könnyen tudjuk
őket megtölteni. Ezután vágjuk le a tetejüket és távolítsuk el a magházat.
Ezt követően mossuk meg alaposan a paprikákat. A töltelék elkészítéséhez
szükségünk lesz finomra vágott káposztára, darált húsfélére (pl. sertés vagy
marha), rizsre, vöröshagymára, fokhagymára és fűszerekre (pl. só, bors,
pirospaprika). Először dinszteljük meg a hagymát kevés olajon, majd adjuk
hozzá a darált húst és pirítsuk át. Ezután keverjük hozzá a káposztát és
pároljuk puhára. Miután elkészült a töltelék, töltsük meg vele a paprikákat
és helyezzük őket egy tűzálló edénybe. Öntsünk alá kevés vizet vagy paradicsomlevet
(opcionális) és tegyük be előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg a paprikák
megpuhulnak és a töltelék átsül. A kész ételt tálalhatjuk tejföllel vagy
tejfölös rántottával. A kaposztával töltött paprika igazi téli csemege,
melyet egyszerűen elkészíthetünk otthon is. Jó étvágyat!
