A kapros húsgombócleves egy klasszikus
magyar étel, amelynek elkészítése egyszerű, de ízletes eredményt garantál. A
leves alapja egy húsleves, amelyben főzni fogjuk a húsgombócokat és a
zöldségeket. Először is elkészítjük a húsleves alapot, ehhez felteszünk egy
fazékba vizet, beletesszük a húsokat (pl. csirkehúst vagy marhahúst),
valamint zöldségeket (pl. sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát).
Fűszerezzük sóval, borssal, esetleg köménnyel vagy babérlevéllel. Hagyjuk
lassan rotyogni legalább 1-2 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Közben elkészítjük a húsgombócokat. Ehhez egy tálban összekeverünk darált
húst (pl. disznó vagy bárány), tojást, zsemlemorzsát, apróra vágott
vöröshagymát, sót, borsot és friss kaprot. Az így elkészült masszából
formázunk kis gombócokat. Amikor a húsleves már jó alaposan átfőtt,
hozzáadjuk a zöldségeket (pl. burgonyát, zellert) és a húsgombócokat. Hagyjuk
tovább főni még legalább 20-30 percig, amíg minden összeér és az ízek
összesimulnak. Végül tálaláskor szórjunk friss aprított kaprot a tetejére és
tálaljuk friss kenyérrel vagy pirítóssal. A kapros húsgombócleves igazi
magyaros ízekkel teli étel, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését! Jó
étvágyat kívánunk!