A kassai burgonyaleves egy hagyományos
erdélyi étel, amelyet leginkább hideg téli napokon fogyasztanak. A leves
elkészítése egyszerű, de ízletes és tápláló fogás. Az alapvető hozzávalók a
következők: burgonya, hagyma, zöldségleveskocka, tejföl, liszt, ecet és
pirospaprika. Első lépésként a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd
hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Egy kis vízzel felöntjük és
hozzáadjuk a zöldségleveskockát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Közben elkészítjük a tejfölös habarást: egy kevés lisztet elkeverünk
tejföllel és egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk az ecetet és a pirospaprikát.
Ezt a habarást hozzáadjuk a leveshez és összefőzzük. Végül sóval, borssal
ízesítjük és tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel megszórjuk. A kassai
burgonyaleves tökéletes választás lehet egy tartalmas ebéd vagy vacsora
részeként. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt!