A kebab szósz egy olyan ízesítő, amelyet leggyakrabban a
kebabhoz használnak. A kebab egy hagyományos török étel, amelyet általában
sült hús és zöldségek kísérnek. A kebab szósz fontos része ennek az ételnek,
hiszen jellegzetes ízvilágot ad neki. A kebab szósz elkészítése egyszerű, és
otthon is könnyen elkészíthető. Első lépésként összekeverünk joghurtot,
fokhagymát, citromlevet és friss petrezselymet egy tálban. Ezután sóval és
borssal ízesítjük a szószt, majd jól összekeverjük az összetevőket. A kebab
szósz elkészítésének egy másik változata az ún. tahini alapú szósz, amelyet
szezámmagkrém hozzáadásával készítünk el. Ehhez a joghurtot összekeverjük
tahinivel, fokhagymával és citromlével, majd sóval és borssal ízesítjük. A
kebab szósz kiegészítőként is tökéletesen passzol más ételekhez is. Például
salátákhoz vagy grillezett húsokhoz is remek választás lehet. Emellett saját
ízlés szerint variálhatjuk az összetevőket is, például fűszerekkel vagy
zöldségekkel gazdagíthatjuk a szószt. Összességében a kebab szósz egy finom
és könnyen elkészíthető ízesítő, amely sokféle ételhez passzolhat. Próbálja
ki otthoni konyhájában is, és élvezze az új ízeket!