A Kékfrankos Menü egy gasztronómiai
esemény, melynek során különböző éttermekben lehet kipróbálni a kékfrankos
borokhoz passzoló menüket. A kékfrankos Magyarország egyik legnépszerűbb
bora, mely jellegzetes karakterével és gazdag ízvilágával kiemelkedik a borok
közül. Az esemény során a résztvevő éttermekben lehetőség nyílik megkóstolni
és élvezni a különböző kékfrankos borokat, miközben hozzájuk készített
menükkel ismerkedhetünk meg. A menük általában az adott étterem séfje által
összeállított fogásokból állnak, melyek harmonizálnak a borok ízvilágával és
hangulatával. A Kékfrankos Menü remek lehetőség arra, hogy új ízeket
fedezzünk fel és megismerjük a hazai borok sokszínűségét. A résztvevőknek
lehetőségük van szakértők segítségével megismerni a kékfrankos borok
jellemzőit, valamint megismerhetik azt is, hogyan érdemes párosítani azokat
az ételekkel. Összességében a Kékfrankos Menü egy remek gasztronómiai
esemény, melynek keretében nemcsak az ízek sokféleségét, de a magyar
borkultúra gazdagságát is felfedezhetjük. Ajánlom mindenkinek, aki szeretné
kicsit közelebbről megismerni a kékfrankos borok világát és élvezni egy finom
vacsorát egy jó társaságban.
