Keserűgomba Recept

  A keserűgomba egy
igazán különleges és ízletes gombafajta, amelyet a vadonban találhatunk meg
leggyakrabban. Habár a nevéből adódóan keserű ízű, sokaknak mégis nagy
kedvence lehet az ínyencek körében. A keserűgomba feldolgozása és elkészítése
sokak számára ismeretlen terület lehet, de ha követjük az alábbi egyszerű
receptet, könnyedén elkészíthetjük ezt a finomságot otthon is. Hozzávalók: –
500 g friss keserűgomba – 1 fej vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 evőkanál
olívaolaj – só, bors ízlés szerint – friss petrezselyem Elkészítés: 1.
Először mossuk meg alaposan a keserűgombát, majd vágjuk fel vékony
szeletekre. 2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá
az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre. 3. Ezután
adjuk hozzá a felvágott keserűgombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd
pároljuk 10-15 percig. 4. Amikor a gomba megpuhult és összeesett, szórjuk meg
aprított friss petrezselyemmel. 5. Tálaláskor kínáljuk friss kenyérrel vagy
köretként egy tál rizzsel. Reméljük, hogy ezzel a recepttel kedvet kaptál
ahhoz, hogy kipróbáld otthon is elkészíteni ezt a különleges ételt. Ne
feledd, hogy mindig csak olyan gombafajtát fogyasszunk, amit biztosan
felismerünk és tudjuk, hogy ehető! Jó étvágyat kívánunk!