A kivi lekvár egy
finom és egészséges alternatíva azok számára, akik kedvelik a gyümölcsös
ízeket. A kivi magas C-vitamin tartalmáról ismert, így fogyasztása segíthet
erősíteni az immunrendszerünket és megelőzni a meghűléseket. Ha szeretnél
otthon készíteni kivi lekvárt, íme egy egyszerű recept: 1. Először válasszunk
ki egészséges és érett kivit. Mossuk meg alaposan, majd hámozzuk meg és
vágjuk apró darabokra. 2. Tegyük a kivit egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés
vizet és főzzük puhára. 3. Amikor már puha a kivi, törjük össze pépesre egy
villával vagy botmixerrel. 4. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, valamint
citromlevet a savanykás ízért. 5. Folyamatosan kevergetve főzzük további
20-30 percig, amíg besűrűsödik a lekvár. 6. Ha elértük a kívánt állagot,
öntsük üvegekbe és zárjuk le jól őket. Érdemes figyelni arra, hogy steril
üvegekbe tegyük a lekvárt, így hosszabb ideig eltartható lesz. A kivi lekvár
isteni reggeli pirítósra kenve vagy desszertekhez használva is remek
választás lehet. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon és élvezd az
ízeket!
