Ha
a kocsonya fagyasztásáról van szó, fontos tudni, hogy ez egy remek módszer
arra, hogy hosszabb ideig el lehessen tárolni ezt az ételt. A kocsonyát
bármilyen formában fagyaszthatjuk le, legyen az húsos vagy zöldséges
változat. Először is, fontos megemlíteni, hogy a kocsonya fagyasztása előtt
célszerű darabokra vágni vagy szeletekre vágni. Így könnyebb lesz később
kiszedni a mennyiséget amennyit éppen elkészítenénk. A másik lépés, hogy
helyezzük a kocsonyát egy légmentesen záródó műanyag dobozba vagy zacskóba.
Fontos, hogy jól lezárt legyen, hogy ne kerüljön bele levegő és ne szívja
magába más ételek szagait. Miután becsomagoltuk a kocsonyát, tegyük be a
fagyasztóba. A legjobb hely erre az alsó polc, ahol egyenletesen tud
elterülni és nem kerül kapcsolatba más ételekkel. Amikor úgy döntünk, hogy
elkészítjük a lefagyasztott kocsonyát, egyszerűen vegyük ki a fagyasztóból és
hagyjuk kiolvadni. Ha sürgős lenne az elkészítése és nincs időnk várni, akkor
vízfürdőben is fel lehet olvasztani. Összességében tehát a kocsonya
fagyasztása remek lehetőség arra, hogy hosszú ideig el lehessen tárolni ezt
az ínycsiklandozó ételt anélkül, hogy minőségéből veszítene. Érdemes
kipróbálni ezt a módszert!
