Kolbász Sütés Serpenyőben

 Ha
szereted a kolbászt és szeretnél otthon egy finom, ropogósra sült változatot
elkészíteni, akkor próbáld ki a kolbász sütést serpenyőben! Ez az egyszerű
recept pár alapanyagból áll, és gyorsan elkészíthető. Először is válassz ki
egy jó minőségű kolbászt, amelyiknek vastag a bőre és tele van finom
fűszerekkel. Vágd fel a kolbászt kb. 2-3 cm vastag szeletekre. Egy
serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat közepes lángon, majd helyezd rá a
kolbászszeleteket úgy, hogy egymástól ne érjenek össze. Fontos, hogy ne
forgasd gyakran a kolbászt, hagyd szép barnára sülni az egyik oldalát
legalább 5-6 percig. Amikor az egyik oldala már kész, fordítsd meg óvatosan a
szeleteket, és süsd további 5-6 percig a másik oldalukat is. Így lesz mindkét
oldaluk szép ropogós és aranybarna. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor szórd
meg a kolbászt frissen őrölt borssal vagy chili paprikával. Amikor elkészült
a kolbász, vedd le a tűzről és hagyd pár percig pihenni a serpenyőben. A sült
kolbászt tálald friss zöldségekkel vagy salátával, esetleg kenyérrel vagy
mustárral. Ez az étel remek választás lehet reggelire vagy vacsorára is, és
garantáltan el fogja nyerni az egész család tetszését! Jó étvágyat!