A
Korte Befott Telire egy fantasztikus lehetőség arra, hogy az őszi kertben érő
finom körtegyümölcsöket hosszú távra megőrizzük és élvezhessük télen is. A
befőttesüvegekbe zárt gyümölcsök nem csak díszíthetik a kamrát, de remek
ízélményt is nyújtanak majd a hideg napokon. Először is válasszunk ki
egészséges, érett körtéket a befőzéshez. Mossuk meg alaposan, majd hámozzuk
meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük őket egy lábasba, és adjunk hozzá
annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöt. Főzzük puhára a körtét, majd adjunk
hozzá cukrot és fűszereket ízlés szerint (pl. fahéj, szegfűszeg). Amikor a
befőttünk elkészült, töltsük még forrón üvegekbe és zárjuk le jól őket.
Fordítsuk fejre a befőttesüvegeket és hagyjuk így hűlni. Így lesz az igazi
Korte Befott Telire kész. Ha szeretnénk még tovább fokozni az élvezeteket,
készítsünk saját címkét a befőtteinkre, amivel még egyedibbé tehetjük az
ajándékot vagy a saját kamránkat. Ne felejtsük el felírni rá a dátumot is,
hogy mindig tudjuk, melyik az idén készült Korte Befott Telire. Remélhetőleg
kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld ezt az egyszerű és nagyszerű receptet
otthon is! Jó étvágyat!
