Legjobb Fügelekvár

 A
fügelekvár egy igazán finom és egészséges csemege, amit könnyen
elkészíthetünk otthon is. A füge tele van vitaminokkal és rostokkal, így
nemcsak finom, de egészséges édesség is egyszerre. Először is szerezzünk be
friss fügét a piacon vagy a helyi zöldségesnél. Mossuk meg alaposan őket,
majd vágjuk apró darabokra. Ha szükséges, távolítsuk el a héjukat is. Egy
nagy lábasban tegyük fel a füge darabokat, adjunk hozzá egy kevés vizet (kb.
1/4 pohár), és egy kevés citromlevet is. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot
vagy mézet is. Főzzük lassú tűzön, amíg a füge megpuhul és az egész massza
szép sűrű lesz. Közben ne felejtsük el időnként megkeverni. Ha már elértük a
kívánt állagot, öntsük át üvegbe az elkészült fügelekvárt. Hagyjuk kihűlni
teljesen, majd zárjuk le jól az üveget. Az elkészült fügelekvárt bármilyen
süteményhez vagy péksütéshez felhasználhatjuk, de akár csak magában is nagyon
finom egy szelet friss kenyérrel. Összességében tehát a fügelekvár nem csak
finom és egyszerűen elkészíthető édesség, de még egészséges is. Érdemes
kipróbálni otthon is!