Lekvárnak Való Sárgabarack

  A sárgabarack
lekvár készítése egy egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy az egész évben
élvezhesd ezt az ízletes gyümölcsöt. A sárgabarack lekvár tökéletes választás
reggelire vagy desszertként egy szelet pirítóson. Az első lépés a
sárgabarackok előkészítése. Mossuk meg és távolítsuk el a magokat, majd
vágjuk apró darabokra őket. Ne felejtsük el lemérni a gyümölcs mennyiségét,
ami segít majd a cukor és citromsav megfelelő arányának kiválasztásában. A
következő lépés a cukor hozzáadása a sárgabarackhoz. Általában egy kiló
gyümölcshöz 700-800 gramm cukrot használunk. Egy kis citromlével
gazdagíthatjuk az ízét. Forraljuk fel a keveréket alacsony lángon, majd
főzzük további 20-30 percig, amíg besűrűsödik. Ne feledkezzünk meg az
időnkénti keverésről, hogy ne égjen le a lekvár alja. Ha elértük a kívánt
sűrűséget, töltsük üvegekbe még forrón és zárjuk le azokat szorosan. Hagyjuk
kihűlni és tároljuk hűvös helyen. És voilà! Kész is vagyunk, élvezhetjük a
finom sárgabarack lekvárt bármikor szeretnénk! Egyszerű, gyors és mennyei
finom – miért ne próbálnánk ki otthon?