Lilakáposztával Töltött Paprika Savanyúság

  A lilakáposztával
töltött paprika savanyúság egy igazán finom és egészséges étel, amelyet
könnyedén elkészíthetsz otthon is. Ebben a blogbejegyzésben megosztom veled a
receptet lépésről lépésre, hogy te is kipróbálhasd ezt az ízletes fogást.
Először is, válaszd ki a szép, egészséges paprikákat a töltéshez. Mosd meg
őket alaposan, majd vágd le a tetejüket és távolítsd el a magházat. Közben
készítsd elő a lilakáposztát is: reszeld le vagy aprítsd fel apróra. A következő
lépésben melegíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg
benne az apróra vágott lilakáposztát néhány percig. Adj hozzá fűszereket
ízlés szerint (pl. só, bors, fokhagyma) és pirítsd tovább még pár percig.
Ezután töltsd meg a paprikákat a lilakáposztás keverékkel és rakd őket egy
tálba vagy üvegedénybe szorosan egymás mellé. Öntsd le őket ecetes lével (pl.
ecet, víz, cukor keverékével), majd tedd hűtőbe legalább egy napra, hogy jól
átjárja őket az ízek. Miután elkészült a savanyúság, már tálalhatod is az
étkezéseid mellé köretként vagy akár önálló fogásként is. Reméljük, hogy
élvezni fogod ezt az egyszerű és egészséges ételt! Jó étvágyat kívánunk!