A Lyoni Hagyma egy híres francia étel,
melynek alapja a lassan párolt hagyma és sajtos tészta. Ez a fogás eredetileg
Lyon városából származik, és azóta számos helyen népszerűvé vált a világon.
Az első lépés a Lyoni Hagyma elkészítéséhez az hagyma megpárolása vajon vagy
olívaolajon. Fontos, hogy ezt lassú tűzön végezzük, hogy az hagyma szép
aranybarnára piruljon és kellemes ízt adjon az ételnek. Miután az hagyma
megpárolódott, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük
tejjel vagy csirkleves alappal. Ezt addig főzzük, amíg egy sűrű mártás nem
lesz belőle. Következő lépésben a sajtot reszeljük le, és keverjük össze a
mártással. Ezt az ínycsiklandó keveréket öntsük egy tálba vagy formába, majd
tegyük bele a tésztát. A tészta lehet bármilyen típusú, de általában a
spagetti vagy penne tésztát ajánlják hozzá. A tészta kifőzése után keverjük
össze a mártással és reszelt sajttal, majd süssük aranybarnára a tetejét. A
Lyoni Hagyma így egy finom és laktató étel lesz, melyet egyszerűen
elkészíthetünk otthon is. Próbálja ki Ön is ezt a francia klasszikust, és
garantáltan elvarázsolja vendégeit!