Málna Lekvár

 Ha
van egy kis időd és kedved a konyhában alkotni, akkor érdemes kipróbálnod a
málna lekvár készítését otthon. Ez az egyszerű recept nemcsak finom, hanem
egészséges is, hiszen a málna tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Az
első lépés a friss málna beszerzése vagy a fagyasztott változat
felhasználása. Ha friss málnát használsz, érdemes alaposan megmosni és
megpucolni őket. Ha fagyasztottat választasz, hagyd kiolvasztani őket. Ezután
tedd a málnát egy lábasba, és kezd el melegíteni. Adj hozzá egy kevés cukrot
(ízlés szerint), valamint citromlevet és reszelt citromhéjat is. Fontos, hogy
közepes lángon főzd a málnát, és rendszeresen keverd át, hogy elkerüld az
esetleges odaégést. Amikor már lágyak és pépesek lesznek a málnák, vedd le a
tűzről, majd turmixold össze őket egy botmixerrel vagy egy turmixgéppel. Ha
szeretnéd sűrűbbre az állagot, akkor adj hozzá egy kevés zselét vagy pektint.
Végül töltsd üvegekbe a lekvárt, és tedd őket fejjel lefelé hűlni. Így biztos
lehetsz benne, hogy jól záródik az üveg. A málna lekvár így akár hónapokig is
eltartható lesz. Érdemes kísérletezni különböző fűszerekkel is, például
vanília vagy menta hozzáadásával. Így még izgalmasabbá teheted ezt az
egyszerű receptet. Jó étvágyat!