A
málnazselé egy finom és könnyen elkészíthető gyümölcszselé, amely tökéletes
desszert lehet bármilyen alkalmakra. A zselé készítése során az egész málna
vagy málnapüré kerül felhasználásra, így biztosítva az intenzív málnaízt a
végeredményben. Elkészítése egyszerű: először a málnát összetörjük pépesre,
majd átszűrjük egy finom szitán, hogy megszabaduljunk a magoktól és héjtól.
Ezt követően hozzáadjuk a zselatint és a cukrot, majd lassú tűzön kevergetve
felforraljuk. Miután felforrt, azonnal áthúzzuk egy tiszta üvegbe vagy
formába, és hagyjuk kihűlni. A málnazselét hidegen tálaljuk, szeletekre vágva
vagy egészben. Nagyszerű lehet önmagában, de akár piskótával vagy túrókrémmel
is kombinálhatjuk. Összességében a málnazselé egy könnyen elkészíthető és
ízletes desszert lehetőség, amely friss málna ízét hozza ki a legjobban.
Próbáld ki te is otthon!
