A
marha gulyásleves egy hagyományos magyar étel, amelyet általában vastagabb,
paprikás levesként fogyasztunk. A recept egyszerű és könnyen elkészíthető,
így akár otthon is elkészíthetjük. Az alapja a marhahús, amelyet kockákra
vágva és kevés olajon megpirítva kell előkészíteni. Ezután hozzáadjuk a
felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával.
Fontos, hogy ne égessük meg a paprikát, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Ezután felöntjük vízzel vagy húslével, és hozzáadjuk a zöldségeket (paprika,
paradicsom, burgonya). Sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk lassú tűzön
puhulni az összetevőket. Ha szeretnénk, akkor tarhonyát is adhatunk a
leveshez, ami még laktatóbbá teszi az ételt. Ha szükséges, akkor vizet is
hozzáadhatunk az elkészült leveshez. Végül tejföllel vagy tejfölös habarással
tálaljuk az ételt. Friss kenyérrel vagy csemegeuborkával tálalva igazi
csemege lehet a marha gulyásleves. Remélhetőleg kedvet kaptál te is ahhoz,
hogy kipróbáld ezt a finom magyar fogást otthon! Jó étvágyat!