Meggy Lekvár Recept

 A
meggy lekvár az egyik legnépszerűbb és legízletesebb lekvár fajta, amit
könnyedén elkészíthetünk otthon is. Ez a finom gyümölcslekvár tökéletes
választás reggelire pirítóson vagy édes süteményekhez is. Az alapvető
hozzávalók a meggy, cukor és citromlé. Első lépésként mossuk meg alaposan a
meggylekvárakat, majd távolítsuk el a magjukat. Ezt követően tegyük a
meggyeket egy lábasba, adjunk hozzá annyi cukrot, amennyit szeretnénk
(általában 1 kiló gyümölcsre 0,5-1 kg cukrot használunk) és facsarjunk bele
egy citrom levét. Forraljuk fel a keveréket közepes lángon, majd forraljuk
tovább alacsony lángon kb. 30-40 percig, amíg besűrűsödik. Állítsuk le a
tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk tartósítani a lekvárt, akkor
sterilizált üvegekbe töltsük és fordítsuk fejre őket, majd hagyjuk kihűlni.
Így akár hónapokig is eltartható lesz a finom meggy lekvár. Reméljük, hogy
kedvet kaptál te is ahhoz, hogy elkészítsd ezt az ínycsiklandó lekvárt
otthon! Jó étvágyat!