A
meggybor egy fantasztikus nyári ital, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon
is. A meggybor készítése nem igényel túl sok időt vagy felszerelést, és az
eredmény igazán ízletes lesz. Először is, szükségünk lesz friss meggyre. A
legjobb, ha szezonban szerzünk be elegendő mennyiségű meggyet a borhoz. A
meggyeket meg kell mosni, majd le kell csepegtetni. Ezután jöhet a cseresznye
magozás. A meggyek magját el kell távolítani, hogy ne keserű legyen a borunk.
Ezt kézzel vagy egy speciális magozó eszközzel is elvégezhetjük. Miután
elkészítettük a meggyeket, egy nagy üvegbe vagy befőttes üvegbe tesszük őket.
Majd hozzáadjuk a cukrot (kb. 1 kg gyümölcsre 0,5-0,7 kg cukor), és ráöntjük
a bort. A bor lehet fehér vagy vörös, attól függően, hogy milyen ízhatást
szeretnénk elérni. Az üveget lezárjuk, majd alaposan összerázzuk, hogy a
cukor feloldódjon. Ezután legalább egy hétig pihentessük a borunkat hűvös
helyen. Minél tovább pihentetjük, annál intenzívebb lesz az íze. Végül
szűrjük le a bort egy szitán vagy gézen keresztül, hogy eltávolítsuk a
gyümölcsdarabokat és magokat. Ezután már csak töltsük üvegekbe a bort és
élvezhetjük is! A meggybor készítése tehát egyszerű és nagyon finom
eredménnyel jár. Próbáljátok ki ti is otthon!
