Meggydzsem

 A
meggydzsem készítése egy igazán finom és frissítő nyári édesség, amelyet
egyszerűen elkészíthetsz otthon is. A meggydzsem alapvetően meggyből,
cukorból és vízből készül, de ízlés szerint más gyümölcsökkel vagy
fűszerekkel is ízesítheted. Az első lépés a meggy előkészítése. Ehhez moss
meg alaposan egy kiló meggyet, majd magozd ki őket. Ezt követően tedd a
meggyet egy lábasba, és adj hozzá két csésze vizet és két csésze cukrot.
Lassú tűzön főzd addig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Amikor a meggy már
szétfőtt, botmixerrel pépesítsd össze. Ha szeretnéd dúsítani az ízeket,
adhatsz hozzá reszelt citromhéjat vagy vaníliát is. Ha szükséges, keverj
hozzá egy kevés pektint is, hogy sűrűbb állagú legyen a dzsem. Végül töltsd
üvegekbe a még forró meggydzsemet, majd zárd le őket szorosan. Ha hosszabb
ideig szeretnéd tárolni, akkor sterilizáld az üvegeket a dzsem befőzése
előtt. A meggydzsem tökéletes választás reggelire pirítósra kenve vagy
desszertek ízesítésére. Próbálj ki különböző változatokat is, például
vaníliás-meggy vagy fahéjas-meggy kombinációkat. A frissen készült meggydzsem
garantáltan elnyeri majd a család és barátok tetszését!