Milánói Szósz Házilag

  Ha szereted az
olasz konyhát, bizonyára már hallottál a Milánói Szószról. Ez az ikonikus
olasz étel egy igazi ínyencség, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is.
Először is, mi is pontosan a Milánói Szósz? A Milánói Szósz eredetileg
Milánóból származik, és egy igazán gazdag és krémes paradicsom alapú ragu,
ami általában szafránnal és borral van fűszerezve. Az eredmény egy ízletes és
elegáns étel, amelyet általában rizs vagy tészta kísér. Hogyan készítsd el ezt
a fantasztikus ételt otthon? Először is, gyűjtsd össze az alapanyagokat:
vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom passata, szafrán, bor (általában
fehérbor), csirkemell vagy marhahús, só, bors és friss petrezselyem. A hús
apró darabokra vágva kezdjük el pirítani a felhevített olívaolajon. Adjunk
hozzá apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsuk még néhány
percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsom passatát és a szafránt, majd öntsük
fel borral. Főzzük addig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd tálaljuk rizzsel vagy tésztával.
Szórjunk rá friss petrezselymet a tetejére az extra ízhatásért. A Milánói
Szósz házilag valójában egyszerűen elkészíthető, és garantáltan elnyeri
mindenkinek a tetszését az asztalon. Próbáld ki te is ezt az ínycsiklandozó
olasz fogást otthon!