A Mirabella szilva
egy kiválóan termő és finom ízű gyümölcs, mely a szilva fajták között
kiemelkedőnek számít. A bőrén található vésett mintázat és az édes, zamatos
hús jellemzi ezt a fajtát. 1. A Mirabella szilvát általában
szeptember-október hónapban lehet begyűjteni, érett állapotban fogyasztva a
legízletesebb. 2. A szilvafát napos, meleg helyen érdemes ültetni, hogy
megfelelően fejlődjön és gyümölcsöt hozzon. 3. A szilvafával való gondoskodás
fontos része annak, hogy bőséges termést hozzon. Rendszeres öntözésre és
trágyázásra van szüksége a növénynek. 4. A Mirabella szilva jól tűri a
hideget és ellenállóbb más fajtákhoz képest, így ideális választás lehet
kertünkbe. 5. Ha szeretnénk élvezni az édes és zamatos Mirabella szilvát
egész évben, érdemes befőzni vagy lefagyasztani, hogy télen is élvezhessük az
ízét. Összességében a Mirabella szilva egy kiváló választás lehet kertjébe
vagy akár a piacról vásárolva a finom és lédús gyümölcs szerelmeseinek. Érdemes
figyelni rá az őszi időszakban, hogy ne maradjunk le ennek az igazán ízletes
gyümölcsnek az élvezetéről.
