A
mirelit spenótos tészta egy gyors és egyszerűen elkészíthető étel, amely
ideális választás lehet a hétvégi ebéd vagy vacsora során. A spenót magas
rost- és vitamin tartalommal rendelkezik, így egészséges és tápláló
alapanyagot jelent az ételhez. Elkészítése során először olajon megpirítjuk a
hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a mirelit spenótot. Ha friss spenótból
dolgozunk, akkor előzetesen megpárolhatjuk vagy megfőzhetjük, majd
hozzákeverhetjük a pirított hagymához. Ezután sózzuk, borsozzuk, és ízlés
szerint fűszerezzük az ételt. Miután összekevertük a spenót- és
hagymakeveréket, beleforgatjuk az előre megfőzött tésztát. A tészta lehet
bármilyen formájú, de leginkább a penne vagy a fusilli ajánlottak az ilyen
típusú ételekhez. Végül reszelt sajttal megszórva tálaljuk az ételt. A
mirelit spenótos tészta gyorsan elkészíthető és könnyen variálható étel,
amelyet akár vegetáriánus változatban is elkészíthetünk. Ideális választás
lehet akkor is, ha kevés időnk van a konyhában, de mégis szeretnénk valami
finomat és egészségeset enni. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet!