A Mustáros Flekken egy izgalmas és
ízletes norvég étel, amelyet hagyományosan karácsonykor fogyasztanak az
emberek. Ez a fogás egyfajta szendvics, amelyben mustáros sült kolbász és
sült krumpli található, mindezt pedig egy finom sajtmártással öntözik le. Az
első lépés a Mustáros Flekken elkészítése során a kolbász sütése. A kolbászt
vékony szeletekre vágjuk, majd serpenyőben vagy sütőben aranybarnára sütjük.
Közben a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, majd sütőben megsütjük vagy
fritőzben kisütjük, hogy szép ropogós legyen. Amikor mindkét összetevő
elkészült, jöhet a sajtmártás elkészítése. Ehhez olvasztott vajat keverünk
össze liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot. Az
egészet addig főzzük, míg sűrű mártást kapunk. Végül összeállíthatjuk a
Mustáros Flekkent. Egy tálba rétegezzük a sült kolbászt és krumplit, majd
rákanalazzuk a sajtmártást. Az egészet melegítve tálaljuk, hogy az ízek
igazán összeérjenek. A Mustáros Flekken egy igazi norvég finomság, amely
könnyen elkészíthető otthon is. Kóstold meg Te is ezt az izgalmas ételt, és
fedezd fel az északi ízek világát!
