A Négy Évszak Pizza egy klasszikus
olasz étel, amelyet négy különböző feltéttel díszítenek meg, hogy mind a négy
évszak ízvilágát megidézzék. Ez a pizza egy igazi ínyencség, hiszen
tartalmazza a tavasz, nyár, ősz és tél jellegzetes ízeit. Az első lépés a
Négy Évszak Pizza elkészítéséhez az alap pizza tészta elkészítése. Ehhez
szükségünk lesz lisztre, vízre, élesztőre, olívaolajra és sóra. A tésztát
kézzel vagy géppel gyúrjuk össze, majd pihentessük egy órán át. A második
lépésben elkészítjük a pizzaszószt. Ehhez szükségünk lesz paradicsomra,
fokhagymára, bazsalikomra, oregánóra és sóra. A paradicsomot pürésítsük össze
a fűszerekkel, majd hagyjuk állni egy kis ideig. A harmadik lépésben
elkészítjük a feltéteket. Tavasszal friss spenótot és articsókát
használhatunk. Nyáron paradicsomot és bazsalikomot válasszunk. Ősszel gombát
és sonkát tegyünk rá. Télre pedig használjunk sonkát és sajtot. Az utolsó
lépésben bevonjuk a tésztát a pizzaszósszal, majd elosztjuk rajta a különböző
feltéteket úgy, hogy mindegyik negyed ugyanolyan legyen. Végül megszórhatjuk
sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük. A Négy Évszak Pizza egy igazi
gasztronómiai élvezet, amely minden évszakban megidézi az adott időszak
jellegzetes ízeit. Kísérletezzünk bátran a feltétekkel és ízekkel, hogy saját
ízlésünk szerint alakítsuk a receptet!Így garantáltan mindenki megtalálja
kedvencét ebben az ínycsiklandó fogásban.
