Nyers Gomba Fagyasztása

  A nyers gombák
fagyasztása egy egyszerű és hatékony módszer arra, hogy meghosszabbítsuk a
gombák eltarthatóságát és így mindig frisseket használhassunk az ételeinkhez.
Először is fontos kiválasztani a friss és egészséges gombákat. Mossuk meg
őket alaposan, majd töröljük szárazra. Ezután vágjuk fel vagy hagyjuk
egészben őket, attól függően, hogy később milyen formában szeretnénk
felhasználni őket. Tegyük a gombákat egy jól zárható műanyag vagy üveg
edénybe, és helyezzük őket a mélyhűtőbe. Fontos, hogy ne tegyük a gombákat
egymásra halmozva, hanem egy rétegben helyezzük el őket, hogy könnyen ki
lehessen szedni belőlük azt a mennyiséget, amennyit éppen szükségünk van. A
fagyasztott gombákat bármeddig tárolhatjuk a mélyhűtőben, de az ideális az
lenne, ha 3-6 hónapnál tovább nem állnának ott. A felhasználás előtt nem
szükséges felolvasztani őket, közvetlenül a fagyasztóból ki lehet venni és
hozzáadni az ételhez. Így egyszerűen és gyorsan meghosszabbíthatjuk a gomba
frissességét és élvezhetjük azokat akkor is, amikor épp nincs friss gomba
elérhető. Próbáld ki ezt a módszert te is!