Az olajban sült
fokhagyma egy egyszerű, de annál ízletesebb étel, amelyet könnyedén
elkészíthetünk otthon is. A fokhagyma már önmagában is nagyon egészséges és
ízletes alapanyag, ám ha olajban sütjük, még intenzívebb és karamellizált ízt
kapunk. Először is válasszunk ki jó minőségű fokhagymát a receptünkhoz. A
legjobb, ha friss és nagyobb fejű fokhagymát választunk. A
fokhagymaszegleteket hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre.
Fontos, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek, hogy jól megsüljenek. Egy
serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat – lehet növényi olaj vagy akár
extra szűz olívaolaj is. Adjuk hozzá a fokhagymaszeleteket a forró olajhoz,
és süssük aranybarnára őket. Fontos, hogy közepes lángon süssük őket, nehogy
megégjenek. Ha megsültek a fokhagymaszeletek, vegyük ki őket az olajból
papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges zsír. Szórjunk rájuk egy
kevés sót és frissen őrölt borsot ízlés szerint. Az olajban sült fokhagyma
tökéletes köret lehet húsokhoz vagy salátákhoz is. Akár önálló ételként is
fogyaszthatjuk például egy jó minőségű kenyérrel és sajttal kísérve.
Összességében az olajban sült fokhagyma egyszerűen elkészíthető étel, amely
gazdagítja az étrendünket és rengeteg ízt ad az ételeinknek. Próbáljátok ki
ti is otthon!
