Az olasz
paradicsomszósz télire egy fantasztikus módja annak, hogy egész évben
élvezhessük az ízletes paradicsomok frissességét és zamatait. Ez a
tradicionális olasz recept könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes
kiegészítése lehet számos ételnek, legyen az tészta, pizza vagy akár
húsételek. Az első lépés a recept elkészítéséhez az igazi, érett paradicsomok
beszerzése. Fontos, hogy minőségi alapanyagokat használjunk, mivel ez fogja
meghatározni a végeredmény ízét és aromáját. A legjobb választás az érett
szan marzano paradicsomok, de ha ezek nem elérhetőek, bármilyen más fajta is
megfelel. Miután beszereztük a paradicsomokat, következik az előkészületek.
Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, majd vágjuk keresztbe őket és
távolítsuk el a magokat. Ezután forraljunk fel egy nagy fazék vizet, és
tegyük bele a paradicsomokat pár percre. Ezután vegyük ki őket és hűtsük le
hideg vízben. Ezután könnyen lehúzható lesz a paradicsom héja. Vágjuk apró
darabokra a paradicsomokat, majd tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá friss
fokhagymát, friss bazsalikomot, sót és borsot ízlés szerint. Főzzük lassú
tűzön legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Amikor elkészült a
paradicsomszószunk, töltsük üvegekbe és zárjuk le őket jól. Ha jól zárva
tároljuk őket hűvös helyen, akár több hónapig is eltartható lesz. Az olasz
paradicsomszósz télire remek lehetőség arra, hogy egész évben élvezhessük az
olasz konyha ízeit otthonunkban is. Készítsük el saját verzióinkat kedvenc
receptjeinkhez igazi olasz módon!