Az olasz töltött tésztafajták az olasz
konyha egyik legnépszerűbb és legfinomabb fogásai közé tartoznak. Ezek a
tésztafajták általában kifejezetten gazdag ízekkel rendelkeznek, hiszen a
tésztát finom, ízes töltelékkel látják el, majd paradicsomszósszal vagy
sajtmártással tálalják. A legismertebb olasz töltött tésztafajták közé
tartozik a ravioli, a tortellini, a cannelloni és a agnolotti. Ezek
mindegyike különböző formájú és töltelékkel bír. A ravioli például négyzet
alakú tészta, amelyet függőlegesen kettévágva készítenek, majd sajtos vagy
húsos töltelékkel töltik meg. A tortellini pedig kis hármas alakú
tésztadarabok, amelyeket tipikusan hústöltelékkel töltenek meg. A cannelloni
nagyobbacska cső alakú tészta, amelyet gyakran spenóttal vagy húsos raguval
töltik meg. Az agnolotti pedig kisebb méretű háromszög alakú tészta, melyet
általában sajttal vagy húsos töltelékkel töltenek. Az olasz töltött
tésztafajták elkészítése egyáltalán nem bonyolult, bár időigényes lehet.
Először is elkészítjük a tésztát, majd elkészítjük a tölteléket. Miután
megvan mindkettő, jöhet a tésztaformázás és a töltés. Végül csak össze kell
főzni és egy finom szósszal vagy mártással tálalni. Az olasz töltött
tésztafajták ideálisak egy ebédre vagy vacsorára, és garantáltan elnyerik az
egész család tetszését. Érdemes kipróbálni ezeket a tradicionális olasz
fogásokat otthon is!