Olivas Ciabatta

  A ciabatta egy olasz eredetű,
hagyományosan ovális alakú, kemény héjú kenyeret jelent. Az Olivas Ciabatta
egy különleges változata ennek a népszerű olasz kenyérnek, amelyet fekete
olívabogyókkal gazdagítottak. Az Olivas Ciabatta elkészítése hasonló a
hagyományos ciabattához. Először is összekeverjük a lisztet, vizet, élesztőt
és sót egy tálban, majd keverjük össze egy sima tésztává. Adjunk hozzá apróra
vágott fekete olívabogyókat a tésztához, hogy azok jól eloszljanak benne.
Formázzuk meg a tésztát ovális alakú ciabattává, majd hagyjuk pihenni egy
ideig. Ezek után sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a
héja és megszólal a kopogtatásra. Az Olivas Ciabatta különleges ízét és
aromáját pont ezek az apró fekete olívabogyók adják meg neki. Így az egyszerű
ciabattából egy igazán gazdag és karakteres ízű étel lesz. Ha szereted az
olívát és a friss, ropogós kenyeret, mindenképp próbáld ki az Olivas
Ciabattát! Egy finom reggeli vagy vacsora különlegessége lehet, amivel
garantáltan elnyered vendégeid elismerését.