Olivás Ciabatta

  A ciabatta egy híres olasz
kenyérfajta, amelyet a 20. században találtak ki a tradicionális francia
baguette helyett. Az Olivás Ciabatta pedig az alapciabatta változata,
amelynek ízét és illatát gazdagítják az olívabogyók. Az Olivás Ciabatta
elkészítése egyszerű, bár időigényes folyamat. Első lépésként kikeverjük a
tésztát lisztből, vízből, élesztőből és sóból. Ezután hozzáadjuk az apróra
vágott olívabogyókat, amelyekkel alaposan összedolgozzuk a tésztát. A tészta
nyújtása és formázása után pihentetjük, majd sütőbe tesszük. Az Olivás
Ciabatta különlegessége az olívabogyók intenzív íze és ropogós héja, ami
tökéletesen passzol a ciabatta puha belsejéhez. Ezt a kenyeret leggyakrabban
sajtokkal, sonkával vagy akár önmagában is fogyasztják, de például saláták
mellé is remek kísérő lehet. Összességében az Olivás Ciabatta egy ízletes és
egyszerűen elkészíthető olasz kenyérvariáns, amelynek köszönhetően könnyedén
felvidíthatjuk az ebédünket vagy vacsoránkat. Érdemes kipróbálni otthon is
ezt az ínycsiklandó finomságot!