Óriás Bécsiszelet

 Az
Óriás Bécsiszelet egy híres édesség, amelyet leginkább az osztrák fővárosban,
Bécsben lehet megkóstolni. A név már önmagában is sokat elárul a süteményről:
óriási méretű és ízletes. Az Óriás Bécsiszelet elkészítése nem bonyolult, de
időigényes feladat. Első lépésként elkészítjük a piskótatejet, amelyhez
tojást, lisztet, cukrot és tejet keverünk össze. Ezt a masszát egy tepsibe
öntjük, majd előmelegített sütőben kisütjük. A következő lépés a krém
elkészítése. Ehhez vajat, cukrot és tejet egy lábasban összeforrósítunk, majd
hozzáadjuk a lisztet és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Amikor már
megfelelő állagú a krém, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Miután
mindkét alapanyagunk készen van, lehet nekikezdeni az összeállításnak. A
kisült piskótatejet felszeleteljük és rétegezzük a krémmel. Fontos, hogy
mindegyik réteget alaposan megkenjük a krémmel, hogy mindenhol egyenletes
legyen az íz. Végül pedig a tetejét is megkenjük krémmel és díszítésként
tejföllel megszórhatjuk vagy csokimázzal leöntve még vonzóbbá tehetjük az
Óriás Bécsiszelt. Összességében az Óriás Bécsiszelet egy nagyon finom és
mutatós édesség, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz. Ha szereted az
édes süteményeket és szívesen próbálsz ki új recepteket, mindenképpen érdemes
kipróbálnod ezt a klasszikus bécsi finomságot!