Őszibarack Lekvár

  Az őszibarack
lekvár egy igazán finom és könnyen elkészíthető finomság, amely tökéletes
választás lehet a reggeli pirítósokhoz vagy édes süteményekhez. Ha szeretnél
otthon is elkészíteni egy adagot, íme néhány lépés, amelyek segítségével
egyszerűen elkészítheted ezt az ínycsiklandó lekvárt. 1. Először is gyűjtsd
össze az alapanyagokat: friss őszibarackot, cukrot, citromlevet és egy kevés
vízet. A megfelelő arányokhoz kb. 1 kg barackhoz körülbelül 500 g cukorra
lesz szükséged. 2. Mossd meg alaposan az őszibarackot, majd vágd fel apró
darabokra, távolítsd el a magját. Tedd az apróra vágott gyümölcsöt egy nagy
lábasba. 3. Adj hozzá egy kevés vizet a lábasba, majd forrald fel az egészet.
Amikor már lágy és pépes állagú lesz az őszibarack, keverd hozzá a cukrot és
a frissen facsart citromlevet. 4. Folyamatosan kevergesd az egészet, hogy
elkerüld a leégést és a ragacsosodást. Hagyd forrni néhány percig, majd vedd
le a tűzről. 5. Ha elérted a kívánt sűrűséget és állagot, töltsd üvegekbe a
lekvárt még forrón, majd zárd le őket alaposan. 6. Hagyd kihűlni és tárold
hűvös helyen. Így akár hónapokig is eltartható lesz az ínycsiklandó
őszibarack lekvár. Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű lépésekkel sikerült
kedvet csinálnunk ahhoz, hogy te is elkészítsd otthon ezt a mennyei
finomságot! Jó étvágyat!