Osztrigaszósz

  Az osztrigaszósz egy különleges
ínyencség, amelyet leginkább tenger gyümölcseihez, főleg osztrigához szoktak
tálalni. Ez a sós, gazdag ízű szósz tökéletes kiegészítése lehet bármilyen
tengeri herkentyűnek. Az osztrigaszósz elkészítésének többféle módja is
létezik, azonban az alapvető összetevők általában hasonlóak. A leggyakoribb
hozzávalók közé tartozik az osztriga lé, szójaszósz, zöldségek (pl.
vöröshagyma, fokhagyma), valamint néha chili vagy más fűszerek is kerülhetnek
bele az extra ízért. Az osztrigaszósz elkészítése egyszerű: először pároljuk
meg a vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá az osztriga
levet és a szójaszószt. Főzzük össze az összetevőket néhány percig, majd ha
szeretnénk pikánssá tenni, akkor adjunk hozzá chilit vagy más fűszereket is.
Az osztrigaszósz ideális választás lehet akár grillezett halakhoz vagy
rákokhoz is, de akár salátákhoz is remekül passzolhat. Érdemes kipróbálni ezt
a különleges ízt, ha szereted a tenger gyümölcseit és változatosabbá
szeretnéd tenni az étkezéseidet.Így könnyen otthon is elkészítheted ezt a
finomságot és meglepheted vele a családot vagy vendégeidet egy-egy
vacsoránál.