Padlizsán Előkészítése

  A padlizsán egy
nagyon finom és sokoldalú zöldség, amit számos ételben felhasználhatunk. Az
elkészítése azonban néhány apró trükkel könnyebbé tehető. Először is fontos
megjegyezni, hogy a padlizsán keserű ízű lehet, így érdemes sózni és
lecsepegtetni egy kicsit, hogy ezt az íztől megszabaduljunk. Ehhez
szeleteljük fel a padlizsánt, majd szórjuk meg sóval és hagyjuk állni
legalább 30 percig. Ezután alaposan mossuk le és csöpögtesük le róla a vizet.
Amikor már megszabadultunk a keserűségtől, eldönthetjük, hogyan szeretnénk
felhasználni a padlizsánt. Ha sütni vagy grillezni szeretnénk, akkor vágjuk
szeletekre vagy hosszában félbe és kenjük meg olívaolajjal. Ezt követően
süthetjük vagy grillezhetjük a padlizsánt mindkét oldalát aranybarnára. Ha
inkább krém vagy püré formájában szeretnénk fogyasztani, akkor süssük vagy
grillezés után pürésítsük pépesre a padlizsánt egy kevés fokhagymával és
joghurttal vagy tejszínnel. Végül ne felejtsük el, hogy a padlizsán nagyon
jól passzol más zöldségekhez és fűszerekhez is. Kísérletezzünk bátran és
élvezzük ennek az egészséges és finom zöldségnek az ízét!