A padlizsán magja
az egyik leggyakrabban elhanyagolt része ennek a zöldségnek. Pedig ezek a
magok tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek számos
egészségügyi előnnyel járnak. Először is, a padlizsán magjai gazdag forrásai
az omega-3 zsírsavaknak, amelyek fontosak az egészséges szív és érrendszer
fenntartásához. Emellett magas a rosttartalmuk is, ami segíthet a székrekedés
megelőzésében és az emésztés javításában. A padlizsán magjai továbbá tartalmaznak
káliumot, magnéziumot, vasat és cinket is, amelyek fontosak az immunrendszer
erősítéséhez és a megfelelő sejtfunkciók fenntartásához. Hogyan lehet
felhasználni ezeket a magokat? Egyszerűen pirítsd meg őket egy serpenyőben
kevés olajon, majd szórd rájuk kedvenc fűszereidet vagy sózd meg őket. Egy
finom ropogós snack lesz belőlük. Ha még többet szeretnél kihozni a padlizsán
magjából, akkor aprítsd össze és szórd salátákra, tésztaételekbe vagy
smoothie-kba. Így könnyedén belecsempészheted az étrendedbe ezeket az
egészséges és ízletes magokat. Ne feledd tehát, hogy a padlizsán nemcsak
húsát érdemes fogyasztani, hanem a magjait is! Ezzel nemcsak változatosabbá
teheted az étrendedet, de egészséges tápanyagforrást is biztosítasz
szervezetednek.
