Padlizsán Sütése

  A padlizsán egy
sokoldalú zöldség, amely számtalan ízletes étel alapanyaga lehet. Egyik
legnépszerűbb módja annak elkészítésének a sütés. Ha te is szereted ezt az
egzotikus zöldséget, és szeretnéd megtanulni, hogyan készítheted el
tökéletesen, akkor olvass tovább! 1. Előkészítés: Először is mossuk meg
alaposan a padlizsánt, majd vágjuk fel vékony szeletekre vagy hosszában
félbe, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk sütni. 2. Sózás: A
padlizsán sós íze miatt érdemes sózni a szeleteket. Ehhez sózzuk meg mindkét
oldalát, majd hagyjuk állni kb. 15-20 percig, hogy kijöjjön belőle a
felesleges nedvesség. 3. Kicsavarás: Miután lehúztuk róla a nedvességet,
érdemes kifacsarni a padlizsánt egy tiszta konyharuhába csomagolva. 4. Sütés:
Melegítsünk fel egy serpenyőt vagy sütőt 180 fokra. Öntsünk olajat a
serpenyőbe, majd tegyük rá a padlizsán szeleteket. Süssük mindkét oldalát
aranybarnára. 5. Tálalás: Ha elkészült a padlizsán, tálalhatjuk önmagában
vagy akár salátákhoz, szendvicsekhez is remek kiegészítő lehet. Remélhetőleg
ezekkel az egyszerű lépésekkel te is könnyedén elkészítheted a tökéletesen
sült padlizsánt otthon! Jó étvágyat!