Palermói Sertésszelet

  A Palermói sertésszelet egy
tradicionális olasz étel, melyet vastag szeletekre vágott sertéshúsból
készítenek. Ez a hagyományos recept a Palermóban élők kedvence, és az egész
világon népszerűvé vált az olasz konyha szerelmesei körében. Az elkészítés
lépései egyszerűek, de az ízvilága rendkívül gazdag és intenzív. Először is
meg kell sütni a sertéshússzeleteket, amíg aranyszínűre pirulnak. Ezután egy
tepsiben vagy serpenyőben fokhagymát, paradicsomot, bazsalikomot és
olajbogyót párolunk össze, majd ráöntjük a sülő sertésszeletekre. Ezután a
tepsit betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a mártás összeszedi az ízeket
és a sertésszeletek szépen átsülnek. Ha elkészült, tálalás előtt még
megszórhatjuk reszelt parmezánnal vagy friss bazsalikommal. A Palermói
sertésszelet gazdag ízvilága miatt ideális választás lehet egy ünnepi
vacsorára vagy egy romantikus vacsorára otthon. Próbálja ki ezt az egyszerű,
de ízletes receptet és élvezze az olasz konyha varázslatos világát!