Palóc Pecsenye

  A Palóc Pecsenye egy hagyományos
magyar étel, amelynek elkészítése egyszerű, de rendkívül ízletes eredményt
garantál. A Palóc Pecsenye alapja a sertéshús, amelyet vékony szeletekre
vágunk és jól megfűszerezünk. Az első lépés az, hogy a sertéshúst vékonyra
szeleteljük. Fontos, hogy ne legyen vastag a szeletek vastagsága, mert így
könnyebben átsülnek és finomabb lesz a végeredmény. Ezután jöhet a
fűszerezés. A legfontosabb fűszerek a majoránna, bors, só és fokhagyma.
Ezeket alaposan beledörzsöljük a húsba, majd hagyjuk pihenni legalább fél
órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Amikor már jól átitatódott a hús, egy
serpenyőben kevés olajon vagy zsíron aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Fontos, hogy közepes lángon süssük és figyeljünk arra, hogy ne égjen meg a
hús. Amikor már szép pirosra sült a Palóc Pecsenye mindkét oldala, tálaljuk
friss zöldségekkel vagy savanyúsággal. Érdemes mellé köretnek rizst vagy
burgonyapürét tálalni. Összességében a Palóc Pecsenye egy könnyen
elkészíthető és nagyon finom étel, amely ideális választás lehet egy gyors és
ízletes ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. Próbálja ki Ön is otthon!