Panko Morzsa Házilag

  Az otthon készített panko morzsa egy
fantasztikus alternatíva a boltban vásárolt változatok helyett. A panko
morzsa egy japán eredetű zsemlemorzsa, amely sokkal ropogósabb és könnyedebb,
mint a hagyományos zsemlemorzsa. A házi készítésű panko morzsa elkészítése
egyszerű, és csak néhány alap összetevőre van szükség hozzá. Először is
válasszunk ki egy jó minőségű fehér kenyeret, amit vékony szeletekre vágunk,
majd szárítsuk ki a szeleteket a sütőben alacsony hőfokon. Ha a kenyerünk
teljesen kiszáradt, tegyük aprítógépbe és őröljük meg addig, amíg finom
morzsát nem kapunk. Ezután jöhet a pirítás: melegítsünk fel egy serpenyőt
közepes lángon, majd adjuk hozzá a morzsát és folyamatosan kevergessük, amíg
aranybarna nem lesz. Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert könnyen megéghet! Ha
már megpirult a morzsa, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor kedvünk
szerint ízesíthetjük sóval, borsal vagy akár fűszerekkel is. A frissen
elkészült panko morzsát azonnal használhatjuk rántott ételek panírozásához
vagy sült ételek tetejére szórva. Így garantáltan ropogós és ízes lesz az
ételünk! Összességében tehát elmondható, hogy a panko morzsa házilag való
elkészítése nagyon egyszerű és gyors folyamat, ami sokkal jobb eredményt hoz,
mint a boltban kapható változatok. Érdemes kipróbálni és saját magunk által
készített panko morzsával feldobni az ételeinket!