Paradicsom Fagyasztása

 A
paradicsom fagyasztása tökéletes módja annak, hogy az egész évben élvezhessük
ezt az ízletes és tápláló zöldséget. A fagyasztott paradicsom nagyon sokféle
ételhez használható, például szószokhoz, levesekhez vagy akár salátákhoz is.
Az első lépés a megfelelő paradicsom kiválasztása. Fontos, hogy érett és
friss paradicsomot válasszunk, mivel ez garantálja a legjobb ízt és állagot a
fagyasztás után is. Miután megvásároltuk a paradicsomot, mossuk meg alaposan,
majd távolítsuk el a szárat és bármilyen rossz részt. Ezután vágjuk fel
kockákra vagy szeletekre, attól függően, hogy hogyan szeretnénk felhasználni
később. Ha elkészültünk a vágással, helyezzük a paradicsomdarabokat egy
síklapra vagy tepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezután tegyük őket a
fagyasztószekrénybe legalább 1-2 órára, amíg jól meg nem fagynak. Ha már
teljesen megfagytak, helyezzük át őket légmentesen zárható zacskókba vagy
dobozokba. Ne felejtsük el ráírni a dátumot is a csomagra! Így könnyen nyomon
követhetjük, meddig tároltuk őket. Amikor fel szeretnénk használni a
fagyasztott paradicsomot, egyszerűen vegyük ki a mennyiséget, amire
szükségünk van, és hagyjuk kiolvadni. Használhatjuk közvetlenül sült
ételekhez vagy akár levesekhez is. Összességében tehát nagyon egyszerű és praktikus
módszer a paradicsom fagyasztása. Így mindig kéznél lehet ez az
ínycsiklandozó zöldség, bármelyik évszakban is járunk éppen!