A paradicsomlé
fagyasztása nagyszerű módszer arra, hogy egész évben élvezhessük a friss
paradicsom ízét és tápanyagait. A fagyasztott paradicsomlé tökéletes
alapanyag lehet szószokhoz, levesekhez vagy akár smoothie-khoz is. Először is
fontos, hogy csak friss és érett paradicsomokat használjunk a lé
elkészítéséhez. Mossuk meg őket alaposan, majd vágjuk apró darabokra és
tegyük egy turmixgépbe. Turmixoljuk addig, amíg teljesen pépes állagú nem
lesz a paradicsom. Ezután az ízlésünk szerint hozzáadhatunk egy kis sót vagy
más fűszereket a léhez. Ha szeretnénk, akár zöldfűszereket vagy fokhagymát is
adhatunk hozzá extra ízért. Amikor elkészült a paradicsomlé, öntsük kisebb
adagokban fagyasztható zacskókba vagy dobozokba. Ne felejtsük el ráírni a
dátumot is, hogy tudjuk, mikor készült el a lé. Az elkészített
paradicsomlevet helyezzük a mélyhűtőbe és hagyjuk megfagyni legalább néhány
órára vagy akár egy éjszakára is. Amikor készen áll a fogyasztásra, csak
vegyük ki és engedjük fel picit előtte. Összességében a paradicsomlé
fagyasztása gyors és egyszerű módja annak, hogy élvezhessük a friss
paradicsom ízét bármikor. Próbálja ki Ön is ezt a módszert otthon!