Parasztos Sertésszelet

  A parasztos sertésszelet egy igazán
ízletes és tápláló étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A recept
alapja a sertéshús szeletek, amelyeket bundába kell forgatni és kisütni.
Először is vágjuk fel a sertéshúst vékony szeletekre, majd klopfoljuk ki őket
egy kicsit, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Ezután sózzuk, borsozzuk
és dörzsöljük be fokhagymával. Következő lépésként készítsünk egy keveréket
zsemlemorzsából, lisztből és reszelt sajtból. Forgassuk meg benne a
hússzeleteket úgy, hogy minden oldalukon jól be legyenek panírozva. Ezután
melegítsünk fel egy kevés olajat serpenyőben, és süssük meg benne a
hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Ha elkészültek, tegyük őket
konyhai papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. A parasztos
sertésszeletet friss zöldségekkel vagy körettel tálalhatjuk. Jó étvágyat!